Fontos szempontok távmunka esetén

Ha úgy döntöttünk, hogy távmunkát vállalunk, érdemes elsajátítani a következő képességeket és szem előtt tartani az alább felsorolt szempontokat. Tudjunk és merjünk beszélni telefonon, vagy személyesen. Ne adjuk fel, ha nem sikerül semmi akár egy hetes állandó próbálkozás után sem. Amiben nem vagyunk 100 %-ig biztosak, azt ne vállaljuk el, mert, ha később probléma lesz, akkor csak magunkat fogjuk vádolni a gondatlanságunk miatt. Legyünk határozottak, ha beszélünk valakivel!

Lehetőségek:

Téli, nyári munka külföldön vendéglátásban, vagy mezőgazdaságban. / diákmunka /

Kellő nyelvtudás nélkül nem ajánljuk senkinek a külföldi munkavállalást. A szobalány munka nehéz, ezért mindenképpen kitartást követel. Az első 4 hét a legnehezebb, de saját tapasztalatokból írom, hogy érdemes kitartani. A napi 10-15 ezer forintos  átlagfizetés sokaknak egy elég nyomós indok a kitartáshoz. Felszolgáló munkához nagyon jó nyelvtudás kell. Ausztria engedélyköteles és nem szükséges sok pénzt fektetni, ahhoz, hogy ott munkát találj. Olaszországban nem kell engedély, még egyszerűbb a munkavállalás, de helyenként elvárás az olasz nyelvtudás, vagy a német nyelvtudás Dél-Tirolban. Érdemes az EU hivatalos portálját böngészni, vagy referenciával rendelkező céget megbízni.

Diákmunka ötletek röviden

Balatoni diákmunka nyáron vendéglátásban.

Siófok, Balatonfüred, Keszthely, Balatonalmádi, stb.

Azt javasoljuk, hogy ne fogadj el olyan munkaajánlatot, ahol nem fizetnek ki rendesen minden hónap végén. Az ún. „vissza tartott” pénzeket sokan nem fizetik ki. Nyár végén az esetleg több százezer forint „feketén felajánlott pénz” biztos hiányozni fog, ha nem kapod meg.

Ötletek: pultos, vízi biciklikölcsönző, vattacukorárus, hot-dog árus, felszolgáló, robogókölcsönző, stb.

Szórólapozás.

Nagyon sok cég keres ilyen alkalmazottakat.

Érdemes megpróbálni a discokat is, mert nagyon sok disco keres szórólapos csinos lányokat a hétvégi rendezvényeknél.

Idegenvezetés.

Itt is elengedhetetlen a jó kommunikációs készség idegen nyelven. Ha a Balaton parton szeretnénk érvényesülni, akkor inkább német, ha Budapesten, akkor inkább az angol nyelvtudás szükséges. Igen kellemes időtöltés, nem megerőltető. Helyi Tourinform és Utazási irodáknál érdemes ezt megkérdezni.

További tanácsok a folytatásban.

Forrás: Jooble

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük