Hány alvázvédő szükséges az autóra?

Műszaki cikkeket mindannyian használunk, így tisztában vagyunk azzal, hogy az idő vasfoga ezeket sem kíméli, tehát idővel mindenképp le kell őket cserélni. Nem csupán azért, mert esetleg rájuk ununk, hanem azért is, mert bizonyos idő elteltével használhatatlanok lesznek. Ez az autók világában sincs másként, azonban ebben az esetben van lehetőségünk akár évekre eltolni a cserét.

Az alvázvédő fontossága kapcsán itt olvashat bővebb információkat! Érdekes helyzet lenne, ha mindenki pár év elteltével újra cserélné az autóját. Ennek leginkább anyagi okai vannak, ugyanakkor nem is feltétlen szükséges lecserélni az autót, különösen akkor, ha vigyáztunk rá. Egy kis odafigyeléssel, esetenkénti karbantartással és megfelelő használattal akár egy tíz-tizenöt éves autó is szinte tökéletes állapotban lehet. Elég csak az oldtimer autókra gondolni. Ennek érdekében azonban mindenképp költeni kell az autóra. A gépjárművek egyik legnagyobb ellensége a korrózió, vagyis a fémes elemek elrozsdásodása. Ha hosszú évekig használjuk az autót, akkor egy idő után biztosan szembesülni fogunk ezzel a problémával.

Jellemzően az alváz teljes területén, a doblemez és a kerékjárati ív környékén jelentkezik a probléma. Sajnos télen még rosszabb a helyzet. Továbbá a kőfelverődések is kisebb-nagyobb felületi sérüléseket okozhatnak. Ezeket a sérüléseket hivatott kivédeni a gyárban felvitt alvázvédő réteg, amely idővel egyre kevésbé tud védelmet nyújtani az autó számára. Érdemes egy szervizben ellenőriztetni az alváz állapotát, illetve az alváz mosás is igazán hasznos lehet. A legjobb szakemberre bízni a műveletet, ugyanis az autó alváza nehezen elérhető területeket is tartalmaz, másrészt a művelet akár több órát is igénybe vehet, különösen, ha alaposak akarunk lenni.