Hogyan használjunk szeptikus tartályt és mik az előnyei?

Annak ellenére, hogy egy nagyon modern világban élünk, mégis vannak olyan helyek, ahol nincsenek kiépítve a szennyvízcsatornák. Ezek általában eldugottabb térségekben találhatók, mint például hétvégi házaknál.

Hogyan használjunk szeptikus tartályt és mik az előnyei? Ezzel kapcsolatos tudnivalók sokak számára hasznosak lehetnek. A mai modern tájházakban, családi házakban már megtaláljuk a fürdőszobát, a WC-t, nem beszelve a mosógépről, mosogatógépről stb. Ezekhez mind szükséges a szennyvízcsatorna-rendszer. A szeptikus tartályt leginkább olyan helyeken szokták alkalmazni, ahol a megszokott, normális életvitel során keletkezett szennyvizet nem tudják elvezetni. A zárt tárolók kiépítésére nagyrészt olyan alkalmakkor kerül sor, amikor nincs lehetőség a tisztító berendezések alkalmazására. Az ilyen fajta tárolókkal helyettesíthetőek a nagy helyigényes szikkasztó puzzolánál töltött baktériumszűrő műanyagtartályok. A szeptikus tartályokról tudni kell, hogy két részből állnak, melyek a következők: az első kamra, amibe kerül a beömlő szennyvíz, és a második kamra, ami pedig a szilárd anyagoktól mentes víz, ami további kezeléseknek van kitéve.

A szeptikus tartályoknak is több fajtája van, és a legelterjedtebb ezek közül a vastag falú műanyagból, leginkább polietilénből készült változat, ami sokkal masszívabb és megbízhatóbb. A legtöbb fajtát össze lehet kapcsolni és ha szükséges, akkor bővíthetők is. Egy újabb előny a műanyagból készült szeptikus tartályokkal kapcsolatosan, hogy könnyűek és hosszú az élettartamuk. Ezek védve vannak a sav és a kénhidrogén általi rongálódástól. Látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra és tudjon meg minél többet a témáról. Kérdés esetén írjon emailt az info@dugulaselharitas-budapesten.net email címre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük