Hogyan történjen az Epson tintapatron cseréje?

Az otthoni nyomtatás napjainkban már nem csak költséghatékony, hanem rendkívül kényelmes alternatíva is egyben. A legtöbb készülék esetében nem jelent különösebben nagy kihívást az időszakos karbantartások elvégzése, sőt, a kiürült festéktartályok feltöltése, illetve cseréje sem.

Nincs ez másként az Epson tintapatron vonatkozásában sem. A gyártó által közétett dokumentáció segítségével ez a folyamat pár perc alatt megvalósítható, mindössze néhány alapvető lépésre kell különösen odafigyelnünk. Elsőként azt tartsuk szem előtt, hogy a cserének kizárólag akkor lássunk neki, amikor az új kellékek már a birtokunkban vannak. Az Epson tintapatron korai eltávolítása a fej károsodását okozhatja, ezért erre nagyon figyeljünk oda. A megrendelt tartályok esetében a legfontosabb, hogy a vákuum csomagolást csak akkor bontsuk ki, amikor el is végezzük a cserét. Ezt követően régi egység eltávolítását és az új behelyezését mindig a kézikönyvben foglaltaknak megfelelően végezzük el. Tudniillik nem mindegyik Epson tintapatron kapcsán egyeznek meg a lépések.

A legegyszerűbb dolgunk az úgynevezett külső tartályos modellekkel lesz. Itt gyakorlatilag nincs szükség semmiféle szerelésre, hiszen a tinta nem a fejben található, hanem a gép oldalán, jól elkülönített tárolókban. Ilyenkor nincs más tennivalónk, mint a színeket a megfelelő helyre önteni és készen is vagyunk. Amikor az Epson tintapatron a fejjel egybe van építve, akkor viszont nagyon fontos, hogy magát az egységet ne mozgassuk kézzel, bízzuk ezt az automatikára. Ugyancsak kardinális jelentőséggel bír, hogy a patronok oldaláról eltávolítsuk a védőszalagot még applikálás előtt és persze ügyelnünk kell a mikrochipre is, egész pontosan arra, hogy kézzel ne érjünk hozzá ehhez. Amennyiben ezeket az óvintézkedéseket észben tartjuk, az Epson tintapatron cseréje biztosan sikerrel zárul majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük