Hogyan válaszd ki a megfelelő kutyaágyat?

Nem csak az ember számára kényelmesebb, ha ágyban alszik, hanem ez a kutyákra is igaz. Természetesen nem azt mondjuk, hogy kis kedvenced, főleg ha bernáthegyi méretű, szoktasd az ágyadba. Inkább vásárolj neki egy kutyaágyat, amelyben kényelmesen el tud helyezkedni.

Kutyaágy vásárlása során gyakran merül fel a kérdés, hogy milyet érdemes vásárolni, hogy a kutya valóban szívesen feküdjön benne. A legfontosabb kritérium kétségkívül a kutya mérete. Ha kisméretű kutyádnak veszel egy hatalmas kutyaágyat azzal nincs is probléma, inkább az a baj, ha a kutya nem fér el a kutyaágyban, esetleg kilóg belőle. Az interneten számos mókás videót lehet látni arról, hogy négylábú kedvenceink a legkülönösebb, olykor mókás pózban képesek pihenni, aludni. Valószínűleg a te kutyádnak is megvan a kedvenc alvási póza. Érdemes lemérni kutyusod a kedvenc alvási pózában, így sokkal könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő kutyaágyat. A kapott értékhez hozzá kell adnod körülbelül tíz-tizenöt centimétert, így lesz megfelelő a méret. A méréskor ara is figyelned kell, hogy kutyád már elérte a felnőttkort vagy növésben van. Kiskutya esetében nagyobb méretű kutyaágyra van szükség, praktikus akkorát választani, amekkora megfelel a kutya felnőttkori testhosszának.

Ha kutyusod egészségügyi problémákkal küzd vagy idősebb, akkor a legjobb, ha puha, esetleg szükség esetén memóriahabos kutyaágyat választasz. Célszerű a praktikumra is gondolni, tehát olyan kutyaágyat vásárolni, amely könnyen tisztítható, esetleg mosható, így a higiénia miatt sem kell aggódnod. Ha kinti kutya számára vásárolod a kutyaágyat, akkor ez nem is feltétlenül fontos. Ha szeretnél minőségi kutyaágyat vásárolni kis kedvenced számára, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a petlandshop.hu weboldalra!