Nívós vízlágyító berendezés jó áron!

A kutak, folyók, tavak és óceánok különböző típusú és szintű szennyeződésekkel rendelkeznek. Ezek a szennyeződések, az élő szervezeteken kívül, oldott szilárd anyagok formájában léteznek. Az összes oldott szilárd anyag a vízforrásban található meg sók vagy ásványi anyagokként. Ezek a sók és ásványi anyagok ionokra bonthatók. A pozitív töltésű ionokat kationoknak, a negatív töltésű ionokat anionoknak nevezzük.

Vízlágyító berendezés online várja a bolt.agroviz.hu weboldalon, tehát keressen fel minket még ma és tekintse meg a legjobb berendezéseinket amelyeket kedvező áron vásárolhat meg. A keménységi ionok elsősorban a kalcium, magnézium és vas, amelyek kationok. Amikor a keménységi ionok érintkezésbe kerülnek a gyantagyöngyökkel, a keménységi ionok összegyűlnek, és a nátrium- (vagy kálium-) ionok felszabadulnak, innen jön az ioncsere kifejezés. A keménységi ionokat nátrium- (vagy kálium-) ionokra cserélik. A nyersvízben található tipikus kationok a gyantaágyon belül nátriumra vagy káliumra cserélődnek. Normális esetben, ha a gyantaágy kétharmada elfogy, az öblítő átengedi a keménységet. Amikor ez megtörténik, ideje regenerálni vagy újratölteni a gyantaágyat só és víz keverékével, amelyet sóoldatnak neveznek.

Erre a célra általában nátrium-kloridot (NaCl) vagy kálium-kloridot (KCl) használnak. A gyantaágy regenerálása felfrissíti az ioncserélő képességét. A szervizciklus a normál lágyítási ciklus. A víz a szelepen keresztül a tartály tetejére áramlik, majd a gyantán keresztül lekerül az alsó kollektorba. Ahogy a nyers víz áthalad a gyantán, a keménységet az ioncserélő folyamat eltávolítja. Ezután a kollektor nyílásain és a felszállócsövön keresztül a szelepen át a kifolyóhoz jut, hogy a háztartás lágy vízként használja fel. További részletekért és rendelésért nézzen be még ma a bolt.agroviz.hu weboldalra.