Így tervezzünk a kültéri macskariasztó beszerzése során

Állatbarátként időnként nehezünkre eshet beismerni, ám a kóbor macskák folyamatos jelentléte a kertünkben, teraszunkon bizony jó néhány kellemetlenséggel járhat. Ugyanakkor hatékony eszközök nélkül egyáltalán nem egyszerű elhessegetni a négylábúakat, főképp nem végérvényesen. Szerencsére ma már léteznek olyan kiegészítők, amikkel tartós sikereket érhetünk el.

A kültéri macskariasztó kínálat ráadásul igen szélesnek tekinthető, nem csak az árakat, hanem a technológiákat nézve is. Emiatt aztán komoly dilemmát jelenthet felkutatni a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót, a kísérletezgetés pedig nem csak rengeteg időnkbe kerül, hanem tetemes kiadással is járhat. Ezért a kültéri macskariasztó kiválasztását megelőzően tanácsos átgondolni a legfontosabb kritériumokat és azok alapján meghozni döntésünket. Elsőként azt kell megvizsgálnunk, pontosan mekkora területen is szeretnénk kialakítani a védelmet. Időnként ugyanis előfordul, hogy például csak a terasztól szeretnénk távol tartani a cicákat, ám az már nem probléma, ha a kertben is garázdálkodnak.

Ilyen esetekben a speciális spray mellett érdemes letenni a voksunkat. Az ebben lévő hatóanyag ugyanis teljesen ártalmatlan, ám a szagát egyáltalán nem bírják az állatok. Ez a kültéri macskariasztó azonban főképp olyan helyen célravezető, ami védett az időjárás hatásaitól. Némiképp nehezebb dolgunk lesz, ha az egész portáról ki akarjuk tiltani a cicákat. Az ultrahangos módozatok ugyan gyakran hatékonyak, ám kulcsfontosságú, hogy kizárólag az egyik legmegbízhatóbb márka valamelyik prémium modellje mellett határozzunk. Biztos eredmény érhető el a megfelelő növényzet, illetve kerítés tüske együttes alkalmazásával. Ugyancsak remek kültéri macskariasztó alternatíva a mozgásérzékelős, automatikus vízsugarat kilövő berendezés is, ennek egyetlen hátránya, hogy nagyobb kert esetében többet is le kell belőle raknunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük