Milyen szempontokat vizsgáljunk bicska vásárlásánál?

Noha a modern életvitel elterjedésének köszönhetően egyre kevésbé vagyunk rászorulva a hirtelen szerszámhasználatra, bizonyos kiegészítők esetében bátran kijelenthető, hogy optimális, ha mindig elérhető közelségben vannak. Ilyen egy csavarhúzó készlet, vagy épp egy kalapács is.

De nincs ez másképp a bicska vonatkozásában sem. Tudniillik bármikor szükséges lehet egy éles vágószerszám, sok esetben pedig komoly kellemetlenségekhez vezethet, ha nincs kéznél egy ilyen. Gondoljunk csak például arra, ha lerobbanunk valahol az autónkkal, esetleg olyan körülmények közt kell ételt előkészítenünk, ahol nincsenek meg az ehhez elengedhetetlen eszközök. Ezért aztán egy kiváló minőségű bicska megléte döntő befolyással bírhat. Egyáltalán nem mindegy azonban az, hogy milyen szempontokat vizsgálunk vásárláskor. Tudniillik a kínálat rendkívül széles és nem csak árban, hanem tartósságban és a funkciókat tekintve is jelentős szórást tapasztalhatunk. Így aztán elsőként azt kell számításba venni, milyen elvárásokat támasztunk a bicska tulajdonságait illetően.

Amennyiben kizárólag apróbb munkákhoz, javításokhoz alkalmazzuk majd, akkor bőven elegendő egy kompakt méretű, nagyjából 40-50 milliméteres pengével ellátott modell. Ugyancsak kiemelt hangsúlyt kell fordítani a különféle kiegészítő funkciókra. Ma már nem ritka, hogy egy komplex bicska 7-8, vagy akár több ilyennel is fel van szerelve, ám ha tudjuk magunkról, hogy ezeket nem fogjuk használni, akkor nyugodtan maradjunk a hagyományos kialakítású modellek valamelyikénél. Ellenkező esetben pedig alaposan vizsgáljuk meg, melyek azok a funkciók, amik passzolnak az igényeinkhez. Ilyen lehet a csavarhúzó, körömreszelő, vagy épp a fogpiszkáló is, de akad olyan bicska is a kínálatban, amelyen található olló, valamint dugóhúzó is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük