Ínycsiklandó falatok a grillrács felett

Ahogy beköszönt a jó idő, előkerül a grillező és megkezdődik a finom falatok gyártása. A szabadban készített, jó hangulatú beszélgetéssel kombinált ételek sokkal jobban esnek, mintha odabent állnánk neki főzőcskézni. Ha mindent előkészítettünk, akkor kezdődhet is a grillezés!

Grillrács fontos része a szabadban készített finom falatoknak. Többféle típus közül választhatunk funkció és anyag alapján egyaránt. A választás során mindenképp ügyelnünk kell arra, hogy a grillezőnknek megfelelő méretű és formájú darabot válasszuk ki. A jól megválasztott grillrács hozzájárulhat, hogy még könnyebben készüljenek el az ételek. Emellett a grillezés minőségére is befolyással van, így fontos, hogy körültekintőek legyünk a témában. Ahhoz, hogy a rács minél hosszabb élettartammal rendelkezzen, nem árt minden használatot követően alaposan megtisztítani. Természetesen ahhoz, hogy az elkészült ételek igazán finomak legyenek, az egyes élelmiszerekkel is jól kell bánni. Ahhoz, hogy a hús igazán ízletes legyen, nem árt bepácolni. A sót érdemes kihagyni, mivel az sót von el és könnyen kiszáríthatja a húst.

Ügyelni kell rá, hogy a grillrácson ne süssük túl az ételeket, mert akkor megszenesednek, kiszáradnak, gumis érzetűek lesznek az evés során. Ha kerti partyt tartunk vagy vendégeket várunk, akkor lehetőleg gondoljunk a vegetáriánusokra is. A zöldségek mellett célszerű sajtot is grillezni. Nem csak önmagában finom, hanem a húsokhoz és salátákhoz is jól illik. Célszerű lilahagymával, áfonyalekvárral és dióval kiegészíteni, hogy még jobban kiélvezhessük az ízeket. Ha igazán nagy grillezőmester hírében állunk, akkor semmi akadálya, hogy akár pizzát is készítsünk a grillen. Ehhez viszont nem árt, ha beszerzünk egy pizzakő tartó rácsot a könnyebb grillezés érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük