Melyik a legköltséghatékonyabb melegítőrendszer?

Magyarországon nagy mértékben függünk a központi fűtési rendszerektől. Szükség is van rá, hiszen a hideg nappalok és még hidegebb éjszakák nélkülözhetetlenné teszik ezeket a melegítőrendszereket, ami nagyon nem mindegy életminőség és kényelem szempontjából.

A legköltséghatékonyabb melegítőrendszerről itt érhet el bővebb információkat! A fűtési számlák ma már elkerülhetetlenné váltak, azonban megéri rájuk áldozni, ha a leghidegebb hónapban is kellemes melegben szeretnénk lenni. Olyan melegítőrendszert érdemes választani, mely a kifizetett pénzért cserébe a legtöbb meleggel szolgál. Az elektromos radiátorok az elektromos energiát hőként továbbítják, így teljes mértékben hatékonyak. Ezzel szemben a gázkazánok csak kilencven százalékos hatékonysággal rendelkeznek. Tehát ennek alapján kijelenthető, hogy az elektromos fűtési rendszer számít a leghatékonyabbnak. Viszont, ha a költséghatékonyságot is hozzávesszük, akkor a hálózati gázhálózat lesz a befutó. Viszont vannak olyan emberek, akik a vezetékes gázhoz nem férnek hozzá. Számukra a hagyományos gázfűtési rendszer és tüzelőanyagként az LPG jelenthet megoldást.

Tehát a propán és a bután keverékét folyékony formára préselik és ezek után palackokban vagy tartályokban tárolják. Ennek köszönhetően az utántöltések között, akár nagy mennyiségű üzemanyagot is lehet tárolni. Gondoskodnia kell róla, hogy legyen egy LPG tartálya és szükség esetén feltöltse. Az LPG használata teljesen biztonságos és a hálózati gázhoz hasonló fűtési jellemzőkkel rendelkezik. A másik lehetőség a fűtőolaj, amely üzemanyagként olcsóbb, viszont a telepítési eljárás drágább és speciálisabb. Érdemes minden alternatívát számba venni és saját igényeinek megfelelően kiválasztani a fűtési rendszert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük