Mennyire számít egy üzleti ajándék értéke?

Alkalmazottként munkahelyünk többféleképpen is éreztetheti velünk, hogy megbecsült tagja vagyunk a csapatnak. A leggyakrabban jelentősebb fizetésemeléssel, illetve egyéb juttatásokkal szokták ezt jelezni, de létezik még egy módszer, ami egyre nagyobb teret hódít.

Ez pedig nem más, mint az üzleti ajándék. Ez ugyanis több szempontból is rendkívül előnyös, ráadásul mindkét fél számára. Munkáltatóként tudniillik hamar szembesülhetünk azzal, hogy komoly kihívást jelent fenntartani beosztottjaink, munkatársaink motivációját. Természetesen az nem jelent hosszú távú megoldást, hogy állandóan béremeléssel tegyük ezt meg, a csapatépítő programok pedig elsősorban csak az extrovertált kollégák számára bírnak jutalmazással. Ezzel szemben az üzleti ajándék minden tekintetben remek eszközt jelent. Ezek ugyanis a legtöbbször valamilyen hasznos kiegészítőt takarnak, egy olyan tárgyat, amit a mindennapi életünk során is rendszeresen alkalmazunk. Ennek köszönhetően pedig egy ilyen praktikus üzleti ajándék valóban örömet okoz.

Persze időnként akár komoly dilemmát is jelenthet, ha nekünk kell kiválasztani, milyen szuvenír is lenne a legkézenfekvőbb. Egy tollkészlet, netán igényes poharak, kulcstartó, esetleg zsebóra? Ha biztosra akarunk menni, akkor akár egy rövid közvéleménykutatás is megelőzheti az épp soron következő üzleti ajándék meghatározását. Ne felejtsük el azt sem, hogy bármikor határozhatunk úgy, hogy egy kézzelfogható tárgy, kiegészítő helyett inkább valamilyen élményt, vagy csomagot biztosítunk kollégáinknak. Egy wellness hétvége biztosan telitalálat lesz, de egyre elterjedtebb üzleti ajándék például a céges életbiztosítás, korlátlan mobilhasználat, netán flottás autó kiutalása is. Járjuk tehát alaposan körbe ezt a témát, mert hosszú távon nagyon sok múlik a plusz juttatásokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük