Mire ügyeljünk bögre vásárlásánál?

Nincs is megnyugtatóbb annál, mint amikor kedvenc csészénkből fogyaszthatjuk el reggeli kávénkat, vagy épp délutáni teánkat. Persze egyáltalán nem mindegy, ez a kiegészítő mennyire áll kézre, illetve milyen strapabíró, ezért aztán érdemes körültekintően eljárni beszerzésekor.

Elsőként azt kell meggondolnunk, milyen tényezők lényegesek egy bögre vásárlásakor. A legkézenfekvőbb tulajdonságnak kétségkívül a méret, azaz egész pontosan az űrtartalom tekinthető. Hiszen az túlságosan kicsi, akkor nem tudunk majd annyi innivalót beletölteni, amit egyszerre elfogyasztanánk. Sokszor bele sem gondolunk, ám legalább ekkora kellemetlenséggel jár az is, ha a bögre túlságosan nagy. Ilyenkor nem lesz komfortos a fogása, sőt, a benne lévő folyadék a nagy felület miatt hamar kihűl, illetőleg felmelegszik. Persze ha gyakorta fogyasztunk mondjuk levest, vagy jelentősebb mennyiségű teát, akkor jó ötlet lehet egy méretes darab beszerzése, ám ha csak szokványos adagokra kell, akkor egy szabvány méretű bögre jelenti az optimális megoldást.

Ugyancsak komoly dilemmát jelenthet magának az anyagnak a kiválasztása is. A legtöbb modell porcelánból, netán üvegből készül. Ezek általában olcsók, ám több hátránnyal is bírnak. Egyfelől nagyon gyorsan átveszik a folyadék hőjét. Forró italok kapcsán ez azt jelenti, hogy a bögre akár meg is égetheti a kezünket, de ezt a kellemetlenséget leszámítva az is gondot jelenthet, hogy így a folyadék idő előtt kihűl. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, miszerint az ilyen kiegészítők nagyon könnyen törnek. Egy bögre sokszor végzi figyelmetlenségből a padlón és a szilánkok összetakarítása bizony nem a legkellemesebb elfoglaltság. Mérlegeljük továbbá azt is, kívánjuk-e az italtartót magunkkal vinni, ilyen esetekben ugyanis a zárható fedéllel ellátott típus a legoptimálisabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük