Miért érdemes gyakran őszibarackot fogyasztani?

A különféle felméréseket és statisztikákat tekintve, szomorúan megállapítható, hogy a magyarok többsége nagyon kevés gyümölcsöt fogyaszt. Holott nagyon sok hasznos tápanyagot lehetne bevinni napi néhány gyümölcs, akár őszibarack fogyasztásával.

Őszibarack akár önmagában fogyasztva is kellőképp eltelít, illetve nagyon finom. Édes, lédús íze kiválóan enyhíti az édesség iránti vágyat, ezért a fogyókúrában is tökéletes alternatíva. Különösen azért, mert alacsony a kalória tartalma és nagyrésze víz. Éppen ezért a nyári nagy melegben folyadékpótlásra is tökéletesen alkalmas. A rendszeres őszibarack fogyasztásnak köszönhetően szabályozható koleszterinszint. Emellett a barack a szívbetegségek és a cukorbetegségében is hatékonyan megelőzhető. Ez elsősorban a barackban jelen lévő fenolos vegyületeknek köszönhető. Ezek a vegyületek megelőzik az alacsony sűrűségű lipoprotein, vagyis az LDL oxidációját, mely a köztudatban a rossz koleszterin néven van jelen. Emellett a barack tele van béta-karotinnal, mely hatékonyan csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A barack tele van antioxidánsokkal, melyek jót tesznek a szívnek. Ráadásul a káros szabadgyököket is elpusztítják, így a krónikus betegségek kialakulásának esélyét is csökkenteni lehet. A barack tele van hasznos tápanyagokkal, mint az A- és C-vitamin. Ezek a vitaminok hozzájárulnak a bőr, illetve a szem egészségéhez. A C-vitamin egy igazán erős antioxidáns, mely hatékonyan megvédi a bőrt a káros szabadgyököktől. Éppen ezért a hibátlan és egészséges bőr érdekében célszerű minél gyakrabban fogyasztani egy-egy őszibarackot. Ráadásul tele van rosttal, így hosszú időre eltelít és hozzájárul az optimális egészséghez. Ha szeretnél online őszibarackot vásárolni, akkor érdemes ellátogatnod a kozertplusz.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük