Milyen előnyei vannak az infravörös melegítőpaneleknek?

Hazánkban viszonylag újdonságnak hat az infravörös fűtés, azonban a Németországban és Ausztriában már évtizedek óta használják. Az infravörös fűtés lényege, hogy épp úgy melegít, mint a nap melege. Sokak számára éppen ezért szimpatikus fűtési alternatíva.

Az infravörös fűtőpanelekről itt olvashat bővebben! Az infravörös fűtőpanel szinte azonnal kibocsájtja a hőt, ezért nem kell hosszan várni, hogy a szoba felmelegedjen. Ha összehasonlítjuk az infravörös panelt az elektromos konvekciós fűtéssel, azt tapasztaljuk, hogy előbbi sokkal olcsóbb, mivel ugyanazon hőszint biztosításához kisebb teljesítményre van szükség. Konkrét példával élve egy 600 W-os infrapanel ugyanolyan fűtési kényelmet biztosít, mint egy 1500 W-os konvekciós fűtés, vagyis nagyjából a bemenet harmadát igénylik, így sokkal gazdaságosabbak. A konvekciós fűtés esetében a meleg levegő jellemzően a mennyezet közelében, míg a hideg levegő a padló szintjén helyezkedik el. Az infravörös fűtés esetében viszont sokkal kisebbek ezek a hőmérséklet különbségek, ezért a hideg foltok miatt nem kell aggódni, azok nélkül élvezhetjük az egyenletes hőmérsékletet a szoba bármely pontján.

Ráadásul az infravörös panelek a nedves falak felé fordítva hozzájárulnak azok kiszárításához, így csökken a penészképződés. Az infravörös fűtőpanelek működtetéséhez nincs szükség kazán vagy csőrendszer kiépítésére, mivel egyszerű áram által működnek. Az infravörös fűtőpanelek által akár a teljes lakás befűthető. Akár a mennyezetre is fel lehet függeszteni az infravörös fűtőpaneleket. A fűtőpanelek alkalmazásával semmit nem veszít az alapterületből, mint például a radiátorok esetében. Érdemes bővebben tájékozódni az infravörös fűtés kapcsán! Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük