Vezérmű és vízpumpa készlet vásárlás az alkatreszek.hu webáruházból!

A vezérműszíj és a vízpumpa készlet az egyik legfontosabb alkatrészek, mivel a hengerfej és a hűtő közt keringeti a hűtővizet. Hatékony működését a termosztát és a ventilátor együtt vezérlik. A vezérműszíj és vízpumpa készlet gondoskodnak róla, hogy a motor, valamint a kapcsolódó alkatrészek tökéletes összhangban tudjanak üzemelni.

Vezérmű és vízpumpa készlet fontos feladatot lát el az autóban, így elengedhetetlen az optimális működés érdekében. A készlet egyik fő elemének a vezérműszíj nevezhető, amely a fő- és vezérműtengely közti erőátvitelért felel a szíjtárcsák segítségével. A szíjakat elsősorban szintetikus gumianyagból készítik, melyek idővel elkopnak, elöregednek, így az optimális vezérlési idő változik. Szélsőséges esetben akár a vezérműszíj szakadására is sor kerülhet. A cserét semmiképp sem szabad halogatni, mivel az elhasználódásból adódóan a dugattyúban ütni kezdenek a szelepek, így károsodhat a motor. Ezenkívül a motorolaj- vagy hűtőfolyadék-szivárgásra is oda kell figyelni, továbbá a vezető- vagy feszítőgörgő blokkolásra is, mivel ezek is tönkre tehetik a vezérlés készletet.

A vezérléscsere-periódus kapcsán nagyon nehéz nyilatkozni, azonban általánosságban kijelenthető, hogy egy kevésbé jó minőségű vezérműszíj és vízpumpa készlet körülbelül hatvanezer kilométert bír. Viszont egy jobb minőségű vezérműszíj és vízpumpa akár száz-százhúsz kilométert is kibír. Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű alkatrészekre ruház be. A motortípus beazonosításával könnyedén ki tudja választani az Ön számára ideális alkatrészeket az alkatreszek.hu webáruházból! Az Skf, Ina vagy Contitech márkákkal biztosan nem fog mellé nyúlni. Ha szeretné megtekinteni a teljes választékot, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük