Minőségi hodály a Gravettinél

Vannak olyan gazdálkodók, akik a „kevesebb több” megközelítést alkalmazzák a juhok menhelyéül, és rájönnek, hogy a szívós juhok a legtöbb körülmények között képesek túlélni a szabadban menedék nélkül. Sokkal jobb viszont, ha van tető a fejük fölött, ezért érdemes befektetni egy minőségi hodályba.

Hodály rendelhető a gravetti.hu weboldalra látogatva, ezért nézzen be hozzánk és tudjon meg ön is mindent arról, hogy miért érdemes hodályt beszerezni állatállományának. Általános szabály, hogy minél több menedéket nyújt a juhának, annál több munkát igényel – rendszeresen ki kell takarítania a hulladékot és a régi almot a hodályból, be kell fektetnie az építkezésbe vagy a fém beszerzésébe, illetve egyebeket is meg kell vennie, amiket a szerkezeten belül használnak, ráadásul valószínűleg villanyköltségei és karbantartási költségei lesznek a szerkezetnek. Mindemellett egy juhhodály építése a juhok menedékéül nagyszerű választás és jó befektetés sok juhnyáj számára, mivel lehetővé teszi, hogy olyan helyen gondozza juhait, amely védett az időjárás viszontagságaitól, növeli a bárányok túlélési arányát és helyet biztosíthat a takarmány és a felszerelés tárolására. Ha kis hodályt keres, az egyik népszerű választás egy kisebb modell választása, amelyet egyetlen hétvége alatt összeállíthat (remélhetőleg pár baráttal, hogy gyorsabbá és szórakoztatóbbá tegyük a projektet).

Egy 12′ x 20′-es juhhodály elég lehet, ha van egy kis juhnyája, és olyan éghajlaton él, ahol minimális menedékre van szükség. Míg egyesek szeretnek nyersanyagokat vásárolni és maguk is építenek istállót, a hodály terveinek megkeresésével, az összes anyag megvásárlásával, az összes mérés elvégzésével és a semmiből történő megépítésével kapcsolatos időmegtakarítást észszerűen ellensúlyozhatja egy előregyártott juhhodály vásárlása. További részletekért és rendelésért nézzen be a gravetti.hu weboldalra.