Minőségi SSD meghajtó

A szilárdtest-meghajtó (SSD) egy szilárdtest-tároló eszköz, amely az integrált áramköröket memóriaként használja az adatok tartós tárolására. Ezt néha szilárdtest-eszköznek vagy szilárdtestlemeznek is nevezik, bár az SSD-k nem rendelkeznek fizikai lemezekkel. Az SSD-k hagyományos merevlemez-meghajtó (HDD) interfészeket és űrlapfaktorokat használhatnak, vagy újabb formátumú tényezőket és interfészeket fejlesztettek ki, amelyek az SSD-kben használt flash-memória technológiájának konkrét előnyeihez készültek.

Minőségi SSD meghajtó kapható széles kínálatunkban weboldalunkon, ezért bátran nézzen be hozzánk és jobbnál jobb minőségű SSD meghajtót rendelhet méghozzá igen olcsón, villámgyors kiszállítással. A hagyományos interfészek (pl. SATA és SAS) és a szabványos merevlemez-formázó tényezők lehetővé teszik az ilyen SSD-k használatát a számítógépek és más eszközök merevlemezeinek csere-helyettesítőjeként. Az újabb formátumú tényezők, mint például az mSATA, az M.2, és az U.2 a nagyobb sebességű interfészek, mint például az NVMe a PCI Expressen keresztül növelhetik a teljesítményt a merevlemez teljesítményénél.

Az SSD-knek nincs mozgó mechanikai alkatrészük. Ez megkülönbözteti azokat a hagyományos elektromechanikus meghajtóktól, mint a merevlemez-meghajtók (HDD-k) vagy a hajlékonylemezek, amelyek forgó lemezeket és mozgatható olvasó- / írófejeket tartalmaznak. Az elektromechanikus meghajtókkal összehasonlítva az SSD-k jellemzően jobban ellenállnak a fizikai sokknak, csendesen futnak, gyorsabb hozzáférési idővel és alacsonyabb késleltetéssel rendelkeznek. Míg az SSD-k ára az idő múlásával tovább csökkent, az SSD-k (2018-tól) még mindig drágábbak a tárolási egységenként, mint a merevlemezek, és várhatóan a következő évtizedben is így maradnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük