Mit érdemes tudni a fapelletes tüzelésről?

Szerencsére ma már számtalan alternatíva áll rendelkezésre fűtés terén, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és otthonának megfelelőt! Ehhez persze nem árt, ha az ember tisztában van vele, hogy az egyes fűtési típusoknak milyen előnyei és hátrányai vannak. Az alábbiakban a fapelletes tüzelést mutatjuk be!

A fapelletes tüzelésről itt tudhat meg bővebb információkat! A fapellettel való tüzelés sokak számára népszerű megoldás, ugyanis alapvetően ez egy fajta újrahasznosítás. A pellet különféle fa hulladékokból készül, például fatörmelékből. Az elmúlt években magasra ugrott a fa anyag ára, éppen ezért sokan kerestek alternatív megoldásokat a fűtés megoldására. A pellettel való tüzelés meglehetősen költséghatékony, éppen ezért sokan döntenek úgy, hogy inkább váltanak. A pellettel való tüzeléshez viszont kifejezetten pellet kazánra van szükség, amit az effajta tüzelési módhoz alakítottak ki. A pellet úgy mond nagyon kalóriadús tüzelőanyag, ezért kis mennyiséggel is magas hőfokot tud elérni. Mivel egy nagyrészt automata rendszerről van szó, ezért meglehetősen kényelmes megoldás.

A tartály méretétől függően elég pár naponta vagy hetente újra tölteni. További pozitívum, hogy mivel nincs hőveszteség, ezért igen csak energiahatékonyak. A pellet tüzelésű kazánok nagy része öntisztító, ezért a felhasználónak csak minimálisan kell foglalkozni ezzel.  A hátrányok közt említhetjük, hogy annak érdekében, hogy megfelelően üzemeljen a rendszer, rendszeresen karban kell tartani. Az is gyakran problémát jelent, hogy a pellet nagy helyet foglal el, ezért a tárolását is meg kell oldani. Azt is érdemes tudni, hogy a pelletet érdemes nagy mennyiségben vásárolni, mivel így jóval olcsóbban lehet hozzá jutni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük