Mit lehet tenni a migrénes fejfájás esetén?

Ha a migrén támad, akkor sokak esetében vége a napnak, mindenképp pihenésre vagy egy nagy alvásra van szükség egy elsötétített szobában. Ha elege van abból, hogy a fájdalom gúzsba teszi és teljesen tönkre teszi a napját, akkor azt javasoljuk, hogy olvasson tovább hasznos tippekért a migrén ellen.

Migrénes fejfájás okát még nem sikerült teljes mértékben megtalálni, azonban tény, hogy több tényező is képes kiváltani a kínzó, sajgó fejfájást. Érdemes megfigyelnie, hogy mik azok a dolgok, amelyek hatására a migrén kialakul. Ha azonosította az ételeket és italokat, melyek problémát okoznak, akkor érdemes ezeket mellőzni az étrendből. Nagyon gyakran az alkohol, a túlzott koffein fogyasztás, illetve a tartósítószer és az erős fűszerek jelentenek problémát. Az egészséges életmód sokat segíthet, ez alatt értve az elegendő mennyiségű, minőségi alvást, a stresszmenedzsmentet, egészséges, tápanyagokban gazdag étkezést, illetve a rendszeres sportot. Az elsötétített, csendes szobában való pihenés nagyon sokat segít a tünetek enyhítésében. A kutatások és vizsgálatok alapján az akupunktúrás kezelés is segíthet a migrén enyhítésében.

A migrént akár az izmok befeszülése is okozhatja, ezért a masszázs is hasznos lehet a fájdalom enyhítésében. Emellett a Dolixir alkalmazása is kitűnő ötlet. A spray kialakítás rendkívül praktikus, mivel ennek köszönhetően közvetlenül a fájdalom forrásán lehet használni. A készítmény nem tartalmaz káros összetevőket, így például alkoholt, szintetikus illatanyagot vagy alkoholt. A termék kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, például gyömbért, vadgesztenyét, MSM-et, kurkumát, rozmaringot, fekete nadálytőt és kollagént. A dolixir.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat, illetve rendelésre is van lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük