EU domain regisztráció profi szolgáltatóval

Elsőre talán nem is gondolnánk, ám a későbbiekben nagyon komoly befolyással lehet vállalkozásunk sikerére, hogy milyen internetes tartománynevet választunk weboldalunk elérhetőségére. Egész másképp kell ugyanis döntenünk bizonyos ágazatok kapcsán, ahogy az sem mindegy, melyik piacot szeretnénk célozni. Különösen körültekintőnek kell lennünk, amikor nemzetközi céljaink vannak.

Éppen ezért az .eu domain regisztráció folyamatát megelőzően érdemes kellő időt szánnunk egy alapos elemzésre. Míg a hazai címek esetében bátran választhatunk olyan elnevezést, ami magyarul értelmes – egy-egy szójátékkal pedig akár komoly sikereket is elérhetünk -, addig internacionális projektek vonatkozásában ez nem feltétlenül szerencsés. Az .eu domain regisztráció rendszerét pontosan azért alkották meg 2005-ben, hogy az Unió területén élők, illetve egy itteni székhellyel rendelkező vállalkozások roppant egyszerűen juthassanak olyan végződéshez, ami kellően leíró. Igen ám, csakhogy maga a tartománynév kiterjesztés még nem elégséges a sikerhez, ehhez magát az elnevezést is jól kell megválasztani.

A lehetőségek tárháza szerencsére óriási, hiszen akár bármelyik tagállam nyelvének betűit alkalmazhatjuk az .eu domain regisztráció során. Emellett akárcsak a hazai címek esetében, itt is engedélyezett a számok, illetve a kötőjel használata. Tartsuk azonban észben, hogy a leghatékonyabb elnevezések általában rövidek, könnyedén megjegyezhetők és valamilyen tekintetben utalnak a tevékenységi körre. Természetesen bátran használhatjuk egyedi márkanevünket is az .eu domain regisztráció folyamán, főképp, ha a jövőben szeretnénk annak nagyobb ismertséget szerezni és ez az online marketingstratégiánk szerves része. Ugyanakkor nagyon ügyeljünk rá, hogy a tartománynév egyik EU-s nyelven se bírjon olyan jelentéssel, ami a későbbiekben problémákhoz vezethet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük