Mitől lesz emlékezetes egy búcsúajándék kollégának?

Több évnyi – esetenként évtizednyi – együtt töltött idő után egy munkatárs már nem csak barátnak, hanem jó esetben szinte családtagnak számít. Ám előbb-utóbb mindenki életében elérkezik az a pont, amikor otthagyja munkahelyét, legyen ez váltás, vagy épp a nyugdíjazás miatt. Ilyenkor méltó módon kell megemlékezni az elmúlt időszakról, ehhez pedig elengedhetetlen egy szívhez szóló meglepetés is.

De mitől lesz igazán emlékezetes egy búcsúajándék kollégának? Elsőre talán azt gondolhatnánk az értékétől, ám ez nem igazán helytálló megállapítás, hiszen ilyen helyzetben senki sem várja el a munkatársaktól, hogy egy vagyont költsenek valamilyen szuvenírre. Ennél ugyanis sokkal fontosabb, hogy a búcsúajándék kollégának egyedi legyen és ha az érintett évekkel később rápillant, azonnal eszébe jusson az alkalom, amikor kapta. Szerencsére a napjainkban tapasztalható hatalmas választéknak és a technikai megoldásoknak köszönhetően ezt a célt könnyedén elérhetjük. Természetesen némi tervezésre azért mindenképpen szükség lesz.

Mielőtt ugyanis kiválasztanánk, milyen témakörben gondolkodunk a búcsúajándék kollégának történő kiválasztásánál, feltétlenül érdemes némi kutatómunkát végeznünk. Ugyanis ha a megajándékozottnak van valamilyen hobbija, akkor nyert ügyünk van, hiszen máris adott a témakör, így pedig jelentősen leszűkül az átnézendő termékek száma. Időnként ennek az információnak a megszerzése nem is olyan egyszerű, ugyanakkor megéri a befektetett időt és energiát, hiszen a végén garantált a siker. Ha megvan a tökéletes búcsúajándék kollégának, akkor már csak egyetlen feladatunk maradt hátra, mégpedig az, hogy valamilyen úton-módon egyedivé varázsoljuk. Ez a szuvenír anyagától függően történhet gravírozással, hímzéssel, vagy épp festéssel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük