Műkörmöt szeretnél? Ezekre érdemes odafigyelni!

A szép, ápolt körmök ma már fontos részét képzik a takaros megjelenésnek. Egy ízlésesen megcsinált műköröm igazán szép tud lenni. Éppen ezért nem csoda, hogy sok nő kacérkodik el a gondolattal, hogy műkörömmel újítja meg külsejét.

Műköröm egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan meghosszabbíthatók a körmök. Azok, akiknek folyton letöredezik a körme, vagy csak nagyon nehezen nő meg, jó alternatíva lehet a műköröm. Sokan a különleges alkalmak, például az esküvő vagy diplomaosztó miatt döntenek úgy, hogy megcsináltatják a körmeiket. Ha benned is megszületett az elhatározás, akkor először is azt kell eldöntened, hogy milyen hosszú legyen a műköröm. Hiába tetszenek az extra hosszú típusok a képeken, ha a munkádban vagy a mindennapi tevékenységekben folyamán akadályt jelentenének. Ha még sosem volt műkörmöd, akkor először kezdj egy szolidabb típussal és ha az kényelmes a mindennapok során, akkor növelheted a hosszúságot. Ha eleve egy nagy mérettel indítasz, akkor könnyen lehet, hogy nehezen szokod meg és sok bosszúságot okoz majd eleinte.

A méret mellett azt is el kell dönteni, hogy miből készüljön. Két alternatíva áll rendelkezésre, még pedig a porcelán és a zselé. Ezt jobb, ha a szakemberrel beszéled át, hiszen ő valószínűleg tudni fogja melyikkel jársz jobban. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, így egyik sem feltétlenül jobb vagy rosszabb a másiknál, csak mindenkinek más felel meg. Ha döntöttél a hosszról és a műköröm technika is megvan, akkor jöhet a köröm formájának megválasztása. A legnépszerűbb kétségkívül a mandula és a kocka forma. Ezt követően következik a szín és díszítés megválasztása. Ennek kapcsán rengeteg opció áll rendelkezésre. Az interneten nagyon sok kép adhat inspirációt. Előnyben részesítheted az élénk színeket, de akár maradhatsz a klasszikus francia manikűrnél is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük