Nagyanyáink praktikái, melyek ma is hatásosak

A pumpa az egyik leghatásosabb módszer dugulás esetén, azonban, ha hosszú percek elteltével sincs eredmény, akkor ideje nagyanyáink módszereihez nyúlni és így megszüntetni a dugulást.

A házi praktikákról az itt lévő linken érhetőek el. Makacs dugulás bármikor történhet otthonunkban, ekkor megtapasztaljuk, milyen az, amikor a víz kering a wc-ben vagy mosdókagylóban és bármilyen módszert próbálunk sehogy sem akar lemenni. Mit tudunk tenni szerelők nélkül? Ma már számos agyon marketingelt lefolyótisztító található a piacon, azonban az a rossz hír, hogy ezek legtöbbször csak a megelőzésben van szerepük, viszont amikor már bekövetkezett a baj, nem sok hasznukat vesszük. Éppen ezért nem kell saját kardunkba dőlni, ha dugulás esetén nincs otthon semmilyen drága vegyszer. Ehelyett érdemes inkább visszanyúlni nagyanyáink praktikáihoz, mivel az ő idejükben nem volt semmilyen bolti vegyszer, így saját kútfőből oldották meg a dugulást.

Ha már mindent bevetettünk és a víz még mindig ott kering a mosdókagylóban, fogjunk két tasak sütőport, valamint egy bögre ecetet és keverjük el egy bögre forró vízzel. Ez az elegy könnyedén megszünteti a dugulást, ráadásul a lefolyót is nagyszerűen tisztítja. Még ennél is egyszerűbb módszer a lefolyó tisztítására a kóla használata, hisz a benne lévő foszfor sav kiválóan feloldja a szennyeződéseket. A házi módszerek közé sorolható még a spirálos módszer is, mikor a barkácsboltból „házi dugulás elhárító spirált” szerzünk be. Szaknyelven ezt csőgörénynek nevezzük. Ha úgy döntött beszerezni egy ilyet, akkor ne a kisebb átmérőjűek közt keresgéljen, hanem nagyobb méretűt válasszon, lehetőleg 8 mm átmérőjűt. Az egyik leghatásosabb módszernek a pumpa számít, amit sajnos sokan nem megfelelő módon alkalmaznak. Helyesen a pumpa hirtelen fel-le húzásával kell vákuumot kelteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük