Sajnos a balesetek száma az Unióban elég nagy

Nagy örömünkre szolgált az a hír miszerint az Európai Unió 2017-es felmérése szerint, a statisztikai adatok azt mutatták, hogy tendenciák 2%-al javultak az előző évekhez képest, amely a közúti baleseteket illeti.

A balesetek száma az Unióban elég nagy, ugyanis 2017-ben 25 300 vesztette életét a közutakon. Ez a statisztikai kimutatást azt tanúsítja, hogy ez a szám kb. 300-al kevesebb, mint az előző években. A 8 évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva, viszont majdnem 20%-os javulással állunk szemben. Nagyon pozitív javulással állunk szemben, ám az EU egy olyan célkitűzést állított fel, miszerint 2010 és 2020 között ennek a számnak a felére fogja csökkenti a balesetek mennyiségét. Ám ezek csak az elhalálozottak száma, ezek mellett még ott vannak azok, akik közúti balesetekben szenvedtek sérülést, ám nem vesztették életüket. Ezeknek a száma csak nem 135 000. Jelentős részüket teszik ki gyalogosok, kerékpárosok, illetve motorosok. A sérültek ellátására évente több, mint 120 milliárd eurót fordítanak évente.

Sajnos nagyon nagy számokról kell beszélnünk, ám még mindezek mellett is az EU útjai bizonyultak 2017-ben a legbiztonságosabbnak szerte a világon. Vagyis egy millió európai lakosra jutó 49 halálos baleset még viszonylag alacsony számnak mondható. Az Európai Unión belül a legjobb tendenciával Svédország, az Egyesült Királyság, Hollandia, illetve Dánia büszkélkedhet. Ám, ha 2016-os évet vesszük alapul, akkor Észtország és Szlovénia mutatta a legnagyobb javulást, vagyis ott csökkent legjelentősebb mértékben a közúti balesetek száma. Amennyiben szeretne erről bővebb információval rendelkezni, akkor kattintson a ka-autoszerviz.hu oldalára, ahol számos érdekes információval várjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük