Szivárgás a lakásban

A szivárgás sosem kellemes, azonban, ha az emeleti fürdőszobában történik, akkor még inkább van ok a bosszúságra. Ha társasházban lakik, akkor félő, hogy az alsó szomszédokat áztatja el, ha emeleti fürdőszobája van, akkor saját otthonában keletkeznek további károk.

Az otthonában történt szivárgásról ezen a linken tudhat meg többet! A vízszivárgásnak általában egyértelmű jelei vannak, ilyenek például a vizesedő falak, a nagy mennyiségű víz vagy a megnövekedett vízszámla. Abban az esetben, ha szivárgásra gyanakszik, azonban nem biztos benne, hogy honnan jön, akkor három vízvezeték szerelvényt érdemes ellenőrizni. Ezek pedig a WC, mosogató, kád vagy zuhanyzó. A WC és a padló közti tömítés neve viaszgyűrű. Ha a viaszgyűrű hibás vagy elhasználódott, akkor a víz minden alkalommal az aljzatba és a mennyezetbe tud szivárogni, ha a WC-t elöblítik. Ha nem lát vizet a WC körül a padlón, az még nem ok a megnyugvásra, ugyanis elképzelhető, hogy a víz egyenesen az aljzatba szivárog be. Éppen ezért alaposnak kell lenni és jól utána nézni a bajnak!

Ha a zuhany esetében megereszti a vizet és a víz kifolyása közben folyik a víz, akkor nagyon valószínű, hogy a zuhany vagy a fal mögött lévő csaptelep sérült. Ha a szivárgás abban az esetben is folytatódik, ha elzárta a vizet, akkor valószínűleg a szivárgás az aljzatból vagy a falon belüli vízellátó csőből származik. A mosogató esetében a leggyakrabban a csaptelepekkel vagy alátétekkel kapcsolatos problémák okoznak gondot a csaptelepben vagy a lefolyó szerelvényben. A tömítések általában lapos tömítésűek, jellemzően műanyagból vagy gumiból. Ezeket is érdemes ellenőrizni, hogy fény derüljön rá, honnan jön a szivárgás. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük