Tegyél a savasodás tünetei ellen!

A savasodás tünetei meglehetősen általános, azonban mindenképp kellemetlen problémák, amelyek komoly életmódbeli romlást eredményezhetnek hosszútávon. Éppen ezért fontos tenni ellene, főként úgy, hogy van megoldás a problémára!

Savasodás tünetei a legtöbb ember számára nem ismeretlenek, ugyanis nagyon sokan szenvednek ettől a problémától. A savasodás tünetei közé soroljuk a gyenge immunrendszert, a narancsbőrt, a gyakori fejfájást, az állandó fáradtságérzetet és az emésztési panaszokat. A helyzet igazán súlyossá válik, akkor álmosság, izomgörcsök, ízületi problémák, alvás és koncentrációs zavarok is jelentkezhetnek. Mivel ezek meglehetősen általános tünetek, ezért érdemes egy pH méréshez használatos indikátor papír segítségével lemérni a test savasságát. Ezt bármely gyógyszertárban lehet kapni. A vizelet pH szintjének mérésére szolgáló indikátorpapír 5,4 és 7,4 közötti tartományban képes mérni az értékeket. Az optimális érték 7, de a 6,5 és a 6,8 közti érték is rendben van. Az elsavasodást leinkább a stresszes életmód, a mozgáshiány és a savképző italok és ételek fogyasztása okozza.

A kávé és az alkohol fogyasztás is hozzájárul az elsavasodáshoz, ezenkívül a dohányzásnak is nagy szerepe van benne. Annak érdekében, hogy a szervezet ne legyen savas és a kellemetlen tüneteknek is szeretnél búcsút inteni, akkor érdemes lúgos táplálékot fogyasztani, például gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és tojássárgáját. A stresszmenedzsment, valamint a rendszeres sport is nagyon fontos. Ezenkívül fontos a kellő folyadékbevitel, amit érdemes gyógynövénytea, citromos víz és tisztított víz formájában bevinni a szervezetbe. Bővebb hasznos és érdekes információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük