Miért kell ennyit várni egy vadiúj autóra, ha szalonból akarunk vásárolni?

Ki ne szeretne új autót vásárolni? Órákat töltött weboldalakon, megtalálta álmai modelljét, és leadta a rendelést a kereskedőnél, aki megadta a szállítási dátumot. Ez a dátum azonban már rég elmúlt és a lelkesedése alább hagyott? Ilyenkor azt kérdezheti, merre jár az autóm?

Katt ide a további információkért, hiszen az alkatreszek.hu weboldalon ezt is megtudhatja. A késések fejfájást és pénzügyi stresszt okoznak, így a tulajdonosok frusztrálttá válhatnak. A kereskedők az autógyártókat időnként a kiszállítási időpontokban felejtik el, ami nekik is megnehezíti a dolgukat. A márkakereskedéssel való kapcsolatfelvétel elkeserítő folyamatnak bizonyulhat, mivel a „csak pár hét” kifejezés újra és újra hallható. Olyanokról is hallottunk, akik olyan sokáig vártak, hogy sikerült visszakapniuk a betétjüket, és máshova vitték a pénzüket. Jelenleg a számítógépes chipek globális hiánya akár hat hónapos késéseket is okoz néhány új autó leszállításában. Szinte új autókból is hiány van a tavalyi alacsony eladások miatt, és több vásárló választotta a használt modellt ahelyett, hogy újra várna. Még normál időkben is számos oka lehet annak, hogy egy új autó késhet. Néha a gyártók alábecsülik az új modellek iránti keresletet, és túl ígéretesek, majd mégis alul teljesítenek.

Az emberi hiba is közrejátszhat. Hallottunk olyan olvasóktól, akiknek azt mondták, hogy autóik úton vannak, de később rájöttek, hogy a kereskedő soha nem adta le a rendelést. Meséltek nekünk olyan kereskedőkről is, akik a rendelést leadták, de rossz specifikációval adták le, így amikor az autó végre megérkezett, nem az jött meg, amit szerettek volna, és a vevőt a cseresor hátuljára lökték. Nem igazán szeretünk azon gondolkozni, hogy mit csináltunk rosszul, amikor új autót rendelünk, de ezen a ponton az összes alap lefedése segít, ha a dolgok később rosszul sülnek el. További információkért nézzen be az alkatreszek.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük