Téves gondolat, hogy a gázkonvektornak leáldozott!

Habár manapság a különféle megújuló energiaforrások nagy népszerűségnek örvendenek, azonban a hagyományos fűtési alternatíváknak sem áldozott le, hiszen a mai napig nagyon sokan használják ezeket a ház vagy egy-egy helyiség felmelegítésére. A gázkonvektor több esetben is kiváló alternatíva lehet.

Gázkonvektor használata számos esetben hasznos lehet. Például, ha nem szeretnénk a komplett házat felfűteni, csak egy helyiségben szeretnénk kellemes meleget. A konvektorok alkalmazásával az is megoldható, hogy akár az összes helyiségben más és más legyen a hőmérséklet az adott személynek megfelelően. Kisebb lakásokba a gázkonvektor tökéletes választás lehet, ugyanis ezeknek a helyisége általában kis hőigénnyel rendelkezik. A legtöbb kazán nem is képes ilyen alacsony teljesítményen működni, ezért a konvektor kétségkívül gazdaságos alternatívának bizonyul. A szoba megfelelő hőmérséklete kapcsán nincs egy konkrét elfogadott álláspont, leginkább az egyéni igények döntik el, hogy kinek mi a megfelelő. Nagy általánosságban viszont kijelenthető, hogy nappal 21 Celsius fok, míg este 18-19 Celsius fok az ideális.

A fürdőszobában nem árt, ha néhány fokkal melegebb van, mivel ott sokkal magasabb a hőérzetünk a zuhany alól kilépve. Természetesen nem árt az egyéni preferenciákat és a helyiség adottságait is figyelembe venni, például a légmozgást, a szellőztetési lehetőségeket, a lakók mindennapi szokásai, a helyiség mérete és páratartalma. A jól kiválasztott és megfelelően felszerelt gázkonvektor nem csak segít spórolni, de nagymértékben elősegíti a megfelelő hőmérséklet kialakítását az adott helyiségben. A biztonság kedvéért egy szakemberrel sem árt egyeztetni, így biztosan a műszaki és biztonsági előírásoknak megfelelően kerül felszerelésre a készülék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük