Vigyázz! Néhány rossz szokás, amivel tönkreteheted az autódat

Amint az ember elkezdi gyakran használni autóját, kialakulnak benne bizonyos szokások, melyek nem feltétlen kedveznek a járműnek. A rossz beidegződéseket nagyon nehéz levetkőzni, de érdemes odafigyelni rá, mert sok javítási költségtől kímélhetjük meg magunkat, továbbá az autónak is egy szebb és hosszabb életet biztosíthatunk ily módon.

Egy klikk a hasznos információkért, melyek az alkatreszek.hu oldalon olvashatók részletesen. A rossz autóvezetési szokások kárt tehetnek a járműben, idő előtti korrózió veheti kezdetét és gyakori alkatrész cserékkel, szervizlátogatással járhat. Lássunk néhány ilyen káros szokást! Az egyik legnagyobb szarvashiba, ha hideg motorral, nagy gázzal indulunk útnak. Ugyanis így a fém alkatrészek rendkívüli módon koptatják egymást, mivel a motorolajnak nincs ideje közéjük férkőzni. Ami fokozhatja a hideg motoros indítást, ha pár száz méteres szakasz után megállunk. Ha rövidtávon szeretnénk használni a kocsit, inkább gondoljunk a védelmére és üljünk biciklire vagy menjünk gyalog.

Már a fent említett beidegződések is sok kárt okozhatnak, de ezzel itt még koránt sincs vége a listának. Nagyon elterjedt szokás például, hogy kinyomott kuplunggal várakozunk a jelző lápmánál. Ezzel feleslegesen dolgoztatjuk a fogaskereket, melyek így hamar elhasználódnak, elkopnak. Az is nagy hiba, ha a tankot hagyjuk teljesen kiürülni, de talán ennél is nagyobb gond, ha figyelmen kívül hagyjuk a műszerfalon átható jelzéseit. Azok a piktogramok okkal villannak fel, így amint ilyet észlelünk, fel kell keresni egy megbízható szerelőt, aki tüzetesen átvizsgálja a járművet! S a sok szokás mellett az sem mindegy, hol van tárolva az autó. Füvön parkolva például a felszálló pára rozsdássá teheti az alvázat, az alkatrészeket, ellenben egy zárt, esetleg fűtött garázs biztosan tökéletes védelmet nyújt minden időjárási anomália ellen. Változtassunk szokásainkon, hogy ezzel megóvjuk és hosszabb élettartamot biztosíthassunk autónknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük