A hajszárító helyes használata

A legtöbb nő, de férfiak is szép számban alkalmaznak hajszárítót, hogy mielőbb száraz legyen a haj. Nagyon sok vita zajlik annak kapcsán, hogy a hajszárító használata jót tesz-e a hajnak. Ugyanakkor nem ez az egyetlen tévhit a témában.

Hajszárító megfelelően használva nem tesz kárt a hajban. A probléma ott kezdődik, hogy sokan egyáltalán nem tudják, hogy hogyan kellene helyesen hajat szárítani. Mindenekelőtt azt le kell szögeznünk, hogy a hajszárítás hasznos, mert a haj nedves állapotban rendkívül sérülékeny. Éppen ezért nem feltétlenül jó ötlet megvárni, míg a haj magától megszárad. Ráadásul igazén hosszú hajúak esetében a száradás segédeszköz nélkül akár több órát is igénybe vehet. Mielőtt egyáltalán bekapcsolnánk az eszközt, nagyon fontos, hogy törölközővel finoman áttöröljük a hajat, hogy kevésbé legyen vizes. Ha szeretnénk egyszerűen megszárítani a hajunkat, akkor nem árt külön részekre osztani a hajat. Macerásnak tűnhet, de így sokkal alaposabbak lehetünk és egyszerűbb dolgunk lehet.

Nagyon sokan előre hajolnak a folyamat közben, ez viszont nem segít, hogy előbb megszáradjon a haj, viszont nagy eséllyel bozontossá válik a hajunk és rémálom lesz kifésülni. A másik nagy hiba, ha a hajszárítót túl közel tartjuk a hajunkhoz, mert így a forró levegő kiszárítja azt és töredezetté teszi a hajszálakat. Akkor megfelelő a technikánk, ha enyhén behajlított karral végezzük a folyamatot. Attól még, hogy közel tartjuk a hajszárítót, nem fog előbb megszáradni a haj. Némely típusokhoz hasznos kiegészítők is járnak, például egy cső formájú eszköz, mellyel sokkal hatékonyabban tudjuk megszárítani a hajat. Emellett az is fontos információ, hogy akik rendszeresen szárítanak hajat, azoknak nem árt havi egyszer alkalmazni egy tápláló hajpakolást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük