Mindig az építmény típusa alapján történjen a távtartó megválasztása

Saját otthonunk felépítése ma már jóval bonyolultabb, mint az ezredfordulót megelőző időkben, hiszen sokkal szigorúbb törvényi előírásoknak kell megfelelni és az anyagválaszték is a sokszorosa a 20-30 évvel ezelőtt tapasztaltnak. Szerencsére ezzel párhuzamosan megjelentek olyan kiegészítők is, amelyek nagyban megkönnyítik a folyamatokat.

Ilyen például a távtartó is. Ezeket az eszközöket a betonacélok elválasztásánál alkalmazzák, így megelőzve a későbbi korrodálódást és elősegítve a kifogástalan struktúra kialakítását. Ezt a feladatot természetesen a múlt században is megoldották, ám ekkoriban még fát, vagy téglát használtak a kitámasztásra, amivel ugyan célt lehet érni, viszont ezek az anyagok vezetik a vizet, ami gyakorta egyenes út a rozsdásodáshoz. Műanyag, illetve acél távtartó segítségével ez egyszerűen megelőzhető és ha azt nézzük, hogy a korrózió akár az egész épület szerkezetét károsíthatja, akkor nem is lehet kérdéses, hogy miért is ennyire kardinális ennek az eszköznek az alkalmazása.

Ugyanakkor nagyon fontos szem előtt tartani azt is, miszerint a távtartó megválasztása során minden releváns tényező vizsgálata kulcsfontosságú. A legfontosabb magának a felépítmények a típusa, hiszen ez alapjaiban határozza meg, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a kiegészítőnek. Kiemelt figyelmet kell fordítani például a munka volumenére, hiszen az befolyásolja, milyen teherbíróképességgel bíró távtartó használata lesz majd optimális. Mélyépítésű ingatlanok, nagyobb iroda-, vagy családi házak esetében ezért általában a rozsdamentes acél jelenti a megfelelő alternatívát. Kisebb kivitelezések kapcsán ugyanakkor egy kiváló költséghatékony megoldást jelent a műanyag távtartó. Ennek bekerülési költsége alacsony, könnyedén méretezhető és kellően időtálló is egyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük