A Helianthus táp kizárólag minőségi összetevőket tartalmaz

Lovak tartása során nem csupán a megfelelő élettér kialakítására és a kellő mennyiségű mozgásra kell nagy hangsúlyt fektetni, de az egészségügyi problémák megelőzése mellett az etetés is kardinális kérdés. Sajnos hazánk termőtalaja az elmúlt évtizedekben rengeteget romlott és ma már megannyi tápanyagból a szükségesnél jóval kevesebbet tartalmaz.

A Helianthus tápok gyártása során épp emiatt kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az összetevők minden igényt kielégítsenek. Ennek egyik legfontosabb lépése egy olyan termékkínálat kialakítása volt, amelyből könnyedén kiválaszthatjuk az aktuális helyzethez leginkább megfelelőt. Az Alap táp egy olyan abraktakarmány, ami az általános esetekben kiváló megoldást nyújt. Kukorica és zabmentes, így még nagyobb tételben sem befolyásolja az állat temperamentumát. A Helianthus mérnökei emellett kiemelt figyelmet fordítottak az ideális foszfor, valamint kalcium arányra, a jód és a szelén pótlására, illetve a bélflóra egészségének fenntartására is. Bizonyos esetekben azonban ennél is speciálisabb etetésre lehet szükség.

Ilyen például a kancák és a még anyatejet fogyasztó csikók tápanyagszükségletének kérdése. A Helianthus kínálatában ennek megfelelően kétféle Tenyész táppal is találkozhatunk. Ez a takarmány már kéthetes kortól adható, az ásványi anyagok és a vitaminok pedig nem csupán a csikók fejlődését segíti elő, de a kancák számára is nagy segítséget jelent. A laktációs időszakban ugyanis jócskán megemelkedik a nyomelemek iránti igény, ennek kielégítésére mindenképpen kiegészítő táplálékra van szükség. Ezt a feladatot a Helianthus megoldásai tökéletesen ellátják. Mindenképpen tartsuk ugyanakkor szem előtt, hogy a kiegyensúlyozott étkezéshez elengedhetetlen, hogy az állatok előtt mindig legyen friss víz, illetve széna, melyből igény szerint bármennyit fogyaszthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük