A szervezet belső HR csapatának legnagyobb segítsége – Egy külső HR-szolgáltató

A hazai vállalkozások számára hatalmas előnyt és könnyebbséget jelenthet egy professzionális munkaerő-kölcsönző cég segítsége. A vállalkozások vezetői gyakran azt gondolják tévesen, hogy HR cégek teljes mértékben lefedik a vállalat belsős HR-csapatának munkáját, ezáltal kiszorítva a cég munkatársait. Ez azonban egyáltalán nincs így.

HR-szolgáltató jellemzően némely adminisztratív feladatok átvállalásával teszi könnyebbé a meglévő belsős HR csapat napi munkáját. Ezenkívül a humánerőforrás-közvetítő cégek szakmai támogatást is nyújtanak. Egy ilyen fajta együttműködés lehetővé teszi, hogy hosszútávon a vállalat vezetők és a HR szakemberek ne a száraz, adminisztrációs feladatokkal legyenek elfoglalva, hanem inkább a kreatívabb üzleti stratégiák kidolgozására fókuszáljanak. Egy jó humánerőforrás-szolgáltató cég kiváló HR tanácsadója lehet a cégnek. A foglalkoztatási jogszabályok rendkívül komplexek, nehezen értelmezhetők, továbbá folyamatosan változnak. Ha a vállalkozás nem kap szakértő segítséget a törvényi változások megfelelő alkalmazásához, abban az esetben könnyen megütheti a bokáját és komoly bírságokat szenvedhet el.

A HR-szolgáltató céggel való partnerség esetén azonban a vállalatokat tapasztalt specialisták segítik, akik minden esetben a cég érdekeit szem előtt tartva segítik a szervezet belső HR-csapatát. Sok cégvezető nem is gondolná, de a HR-szolgáltató cég hasznos taktikai és stratégiai tanácsokat is megoszthat a teljesítménymenedzsment, a bérek, a felvétel és az elbocsátás terén. A partnerség tehát mindenképp kifizetődő. Nem túlzás kijelenteni, hogy egy megfelelő HR szolgáltató akár a vállalat tanácsadója vagy asszisztense is lehet. Ha további információkra van szüksége, akkor látogasson el a partner.jobtain.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük