A volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő esetében is a precizitás a legfontosabb

Különböző anyagok összeillesztésére szinte minden ipari területen óriási igény mutatkozik, ezért az ezzel foglalkozó mesterek állandóan tele vannak tennivalóval. Amennyiben élénken érdeklődünk a gépészet ezen ága iránt, úgy érdemes lehet elvégeznünk egy specifikus képzést, amelynek során megtanuljuk azokat a módszereket, melyekkel a későbbiekben önállóan is tevékenykedhetünk.

A lehetséges alternatívák közül a volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő az egyik olyan szakma, amivel biztosan villámgyorsan el tudunk majd helyezkedni, akár itthon, akár külföldön tervezünk dolgozni. A szükséges ismeretanyagok elsajátítása a 360 órás tanfolyamon történik. Itt kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy bemutassák, egy volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő milyen munkafolyamatok végez és azok egész pontosan hogyan épülnek egymásra. Elsőként azt fogjuk megtanulni, mire kell ügyelni az anyagok előkészítése, vágása, valamint illesztése során. Ugyancsak kardinális lépés a hegesztőgép beállítása is, tudniillik ezek a paraméterek alapjaiban befolyásolják az elkészült varratok minőségét.

Ezt követi az elektromos ív létrehozásának módszertana. A volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő ennek segítségével állít elő igen magas hőmérsékletet és ez teszi lehetővé a különböző részegységek összekapcsolását. Ennek zárása a varrat létrehozása a munkadarabokon. Ez utóbbi minősége – és finomsága – határozza meg, az egész folyamat sikerességét. Szerencsére ezzel a fejlett technikával sokkal egyszerűbb kifogástalan varratokat készíteni, mint a régebbi eszközökkel, ám kétségtelen, hogy itt is elengedhetetlen a kellő tapasztalat és persze a szakmai tudás. Az utolsó lépés az ellenőrzés, illetve amennyiben indokolt, akkor a simítás, ami már nem igényel túlságosan sok időt, ám ettől függetlenül a volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő egyik legfontosabb feladatának tekinthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük