Milyen kompetencia szükséges a FAM tanfolyam elvégzéséhez?

Ahhoz, hogy szakmánkban folyamatosan előrébb léphessünk, állandó fejlődésre van szükség. Bizonyos területek esetében – mint amilyen például az elektronika is -, ez az átlagosnál sokkal egyszerűbben megvalósítható. Ugyanis villamosmérnökként, villanyszerelőként, vagy épp technikusként számtalan lehetőség közül választhatunk.

Ilyen például a FAM tanfolyam segítségével megszerezhető kisfeszültségű mérőhelyi szerelő képesítés is. Ez mindazon szakemberek számára ajánlott, akik érdeklődnek a lakossági, kisüzleti és ipari fogyasztók mérőinek működési mechanizmusai iránt és a szerelési, valamint karbantartási feladatok mellett ellátnák a rendszeres ellenőrzési folyamatokat is. Egy FAM tanfolyam segítségével ugyanis az összes, ehhez szükséges tudásanyagot gyorsan és szervezetten megszerezhetjük. Szakmai képzés révén természetesen az oktatáson csak akkor vehetünk részt, ha rendelkezünk a fent említett végzettségek valamelyikével és birtokában vagyunk az előírt mennyiségű, legalább 1 évnyi erősáramú szakmai gyakorlatnak is.

Emellett hosszú távon az is elengedhetetlen, hogy feladatainkat mindig maximális precizitással végezzük el. A FAM tanfolyam során megismerkedhetünk nem csak a gyakorta előforduló folyamatokkal – mint amilyen a mérőegységek cseréje, illetve időszakos karbantartása -, hanem azokkal a feladatokkal is, amik némileg különbözhetnek a megszokott szerelési tevékenységektől. Tudniillik rendszeresen szükség lesz állapotfelmérésre, ennek során pedig speciális diagnosztikai eszközöket kell majd alkalmaznunk. A vizsgálatok során kapott adatok elemzésének és részletes dokumentálásának módját a FAM tanfolyam során szintúgy elsajátíthatjuk. Ez a feladatkör tehát rendkívül komplex és nagyfokú odafigyelést kíván, már csak a balesetveszélyes körülmények miatt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük