Lakberendezés a feng shui alapján

A távol-keleti lakberendezési stílus pozitívumai között említhetjük az egyensúlyt és a harmóniát. Ez egy olyan lakberendezési irány, melynek köszönhetően otthonunkban energikusak és kipihentek lehetünk. A feng shui tanításait általában azok alkalmazzák otthonukban, akik szeretnék kezükbe venni az irányítást.

Lakberendezés kapcsán az egyik legkedveltebb irány a feng shui. A nappali az otthon központi része, ahol a vendégeket fogadjuk és az időnk nagy részét töltjük. Éppen ezért úgy kell kialakítani, hogy minél kényelmesebb és otthonosabb legyen. Nyugodtan megtölthetjük növényekkel, viszont a hegyes típusúak helyett inkább a kerek levelűeket célszerű előnyben részesíteni. Dekorálhatunk még családi fotókkal is, így még személyesebb, barátságosabb lesz a belső tér. A hálóban szintén nyugodtan dekorálhatunk képekkel, azonban itt olyanokat kell a falra akasztani, amelyek a vágyainkat fejezik ki. A nyugodt alvás érdekében az ágynak a falhoz kell támaszkodnia, vagyis nem állhat a szoba közepén. A nappaliban bőven elhelyezhetünk növényeket, azonban a hálószobában lehetőleg ne legyen.

A feng shui szerint az a jó, ha a konyha és az étkező tágas, kellőképp szellősek. Az étkezőben preferáljuk a kerek asztalt magas támlás székkel. A hálóban tilos a tükör, azonban az étkezőben szinte kötelező, mivel megduplázza a terített asztalon lévő ételeket, ami a bőséget szimbolizálja. A feng shui szerint optimális esetben a hűtő és a mosogató távol vannak egymástól. Emellett nem árt, ha a konyhában van egy vagy több ablak, amely még tágasabb érzetet biztosít. A konyhába kerülhet növény, viszont az nagyon fontos, hogy lehetőleg cserepes típust válasszunk. A lakberendezésben nagy segítséget jelenthet, ha körülnézel a balena.hu webáruház minőségi kínálatában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük