Egy kutya biléta segíthet megtalálni elkóborolt kedvencünket

Nem véletlenül tartja a mondás, miszerint a kutya az ember legjobb barátja. Akinek már volt négylábú társa, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy milyen odaadó és hűséges tud lenni egy ilyen házi kedvenc. Ugyanakkor nekünk, embereknek kell odafigyelni arra, semmi baj ne történhessen az ebbel, ehhez pedig fel kell készülni arra is, mi történik, ha az állat netalántán megszökik.

Egy kutya biléta használata ezt sajnos nem akadályozza meg, de ha őszinték akarunk lenni, nem is igazán létezik olyan eszköz, ami ez ellen száz százalékos biztonságot nyújtana. Egy különálló kennel hatékony lehet, ám csak akkor, ha az állat minden idejét ott tölti, ez pedig nem épp a legideálisabb megoldás. Lélekben tehát fel kell készülnünk arra, hogy megeshet, egyik nap a nyitva felejtett kapun kisurran az eb, ha pedig ez megtörténik, akkor nagyon sokat segíthet, ha a nyakörvén ott van az általunk készíttetett kutya biléta. Mivel ez a kiegészítő nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, sem elektromos egységeket, így aztán karbantartást sem igényel, elég, ha egyszer felhelyezzük és soha többé nem vesszük le.

A folyamatos viselés mellett azonban az is döntő befolyással bírhat, milyen információk találhatók a kutya biléta felületén és az mennyire észrevehető egy idegen számára. Elengedhetetlen, hogy akkora méretű táblát válasszunk, ami még a hosszabb szőr alatt is jól látszik. Egyetlen pillanatra se feledkezzünk meg arról, miszerint a kutya biléta legfőbb célja, hogy arról egyszerűen megtudható legyen a mi, azaz a gazda elérhetősége. Ezért aztán a legnagyobb hangsúlyt az a telefonszám kapja, amin folyamatosan elérhetők vagyunk. Emellé természetesen belegravíroztathatjuk a kutya biléta hátoldalába az állat nevét, vagy akár a címét is, de a legfontosabb az a telefonos elérhetőségünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük