Hősugárzó, az otthon melegéért

Nem árulunk zsákbamacskát, előre leszögezzük, hogy a hősugárzó elsősorban, mint kiegészítő fűtés lehet megfelelő, nem pedig, mint fő fűtési alternatíva. Okosan használva nagyon sok előnyét láthatjuk, viszont nem megfelelő alkalmazás mellett könnyen az egekbe szökhet a villanyszámla összege.

Hősugárzó működtetése leginkább az átmeneti időszakban lehet hasznos, illetve, ha egy-egy helyiségben szeretnénk, hogy melegebb legyen. Ez lehet például a nappali, ahol általában egyidőben több családtag is tartózkodik. A fürdőszobában szintén magasabb a hőigényünk egy forró zuhanyt követően, azonban a vizes közegben nagyon óvatosan kell bánnunk a hősugárzóval. Ha a távfűtés nem képes biztosítani a kellő hőmérsékletet, melyben komfortosan érezhetjük magunkat, akkor jól jöhet kiegészítő fűtés gyanánt. Nagyon sokféle alternatíva közül tudunk választani, például infrasugarakat kibocsátó fűtőtest, elektromos konvektor és olajradiátor. Az említett típusok eltérő hatásfokkal rendelkeznek, amiből egyértelműen következik, hogy az energiafogyasztásuk is nagyon eltérő. Az olajradiátor nagy előnye, hogy be lehet állítani a hatékonyságot, ezáltal azt is szabályozni tudjuk, hogy mennyi legyen a fogyasztás.

Ha nem végtelen a pénztárcánk és szeretnénk nem túl sokat kiadni a villanyszámlára, akkor alaposan át kell gondolnunk, hogy mekkora hőmérsékletet szeretnénk az egyes helyiségekben. Mindegyik típusnak megvannak az előnyei és hátrányai, így nem árt tájékozódni ezek kapcsán és az igényeinknek, illetve elvárásainknak megfelelően kiválasztani a megfelelő típust. Egy biztos, nem árt, ha van otthon egy-két hősugárzó, mivel szükség esetén nagy hasznát vehetjük. Ha szeretnél hősugárzót vásárolni és szeretnéd megtekinteni a kínálatot, akkor érdemes ellátogatni a balena.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük