Kiváló megoldás lehet a hőszivattyú a fűtési problémáira!

A hőszivattyú pontosan ugyanúgy működik, mint a légkondicionáló egység, kivéve, hogy az egész folyamat fordítva működik. Éppen ezért lehetséges egy reverzibilis hőszivattyús rendszer felszerelése („inverter”), amely nyáron hűvösen, télen pedig melegen tartja az épületet.

Kiváló megoldás lehet a hőszivattyú tehát érdemes benézni a fisherklima.hu weboldalra, ha ön is szívesen rendelne egy ilyen berendezést méghozzá kedvező áron.  Mivel a hőszivattyúk elnyelik a hőt a kültéri levegőből, teljesítményük jelentősen csökken a hidegebb éghajlaton. -7 ° C alatt a rendszer sokkal több energiát igényel, hogy meleget vonjon ki a hideg levegőből és melegítse fel a hűtőközeget az elpárologtatóban. Egy praktikus tipp az, hogy a levegőbemenetet bizonyos távolságra kell elhelyezni az elpárologtatótól, és a kettőt egy hosszú, elásott csővel kell összekötni. Ezzel a földdel összekapcsolt hőcserélőként ismert beállítással a geotermikus hő természetesen felmelegíti a levegőt, amikor a föld alatt mozog, mielőtt eléri a párologtatót.

A hőszivattyú hatékonyságának fő mérőszáma a teljesítmény-együttható (COP). Például a 3-as COP-érték azt jelenti, hogy a rendszer 3 kW hőteljesítményt biztosít a szivattyú működtetéséhez felhasznált minden 1 kW -os elektromos áramra. Valójában ez azt jelenti, hogy 2 kW „szabad” energiát kap, ha elnyeli a hőt a szabadban. Így könnyen belátható, hogy a külső hőmérséklet miért jelent ekkora különbséget a szivattyú COP értékében! A megbízhatóság a hőszivattyúk egyik nagy előnye. A hűtőközeget úgy tervezték, hogy örökké tartson, feltéve, hogy nincs szivárgás – ami ritka. Gondoljon egy hőszivattyúra, mint egy hűtőszekrényre, amely hosszú évekig üzemel anélkül, hogy karbantartást igényelne. Amennyiben többet tudna meg a hőszivattyúkról nézzen be weboldalunkra, a fisherklima.hu-ra.