Lengéscsillapító porvédő készlet minden márkához

Amennyiben teljesen szeretnénk felújítani a gépjárművünk lengéscsillapítóját, akkor azt a lengéscsillapító porvédő készlet segítségével tudjuk megtenni.

Lengéscsillapító porvédő készlet a lengéscsillapító legfontosabb eleme. Melyet a legjobb párban és készletben cserélni. A lengéscsillapító porvédő készlet igazi védelmet nyújt a lengéscsillapító részére. Az egyik legfontosabb szabály ezzel kapcsolatban, melyet javallott betartani, hogy akár mikor sor kerül a lengéscsillapító cseréjére, akkor ajánlott a porvédőt is lecserélni. Épp úgy, mint a lengéscsillapítóra erre is az vonatkozik, hogy érdemes párban kicserélni. Ám fontos tudni való, hogy a lengéscsillapító porvédőjét nem csak akkor ajánlott kicserélni, amikor már a lengéscsillapítót is cserélni kell. A helyzet az és a tapasztalat azt mutatja, hogy lengéscsillapító porvédőt már akkor is érdemes kicserélni, amikor még a lengéscsillapítók teljesen jó állapotban vannak. A porvédő egy agresszív anyagból készül, így olaj vagy más vegyszerek, vagy mechanikus erő ráhatására megsérülhet.

De nézzük, hogy miért olyan lényeges, hogy a lengéscsillapítón található porvédő jó állapotban legyen? A lengéscsillapító legfontosabb funkciója, hogy a lengéscsillapító csatlakozási pontjainál védje az ott található mozgó és egyben rögzített szerelvényeket a portól, illetve a nedvességtől. Sőt minden olyan szennyeződéstől, amely valamilyen formában kárt tehet az itt található elemekben. Továbbá azt is meg kell említeni, hogy az alkatrészeket megvédi a korróziótól. Nagyon fontos, hogy ezek a lengéscsillapító porvédők jó állapotban legyenek, ugyanis, ha nem zárnak jól, akkor nem nyújtanak kellő védelmet és ez a lengéscsillapítók gyorsabb kopásához vezethet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük