Minimalizmus szürke szőnyeg trendekkel

A minimalizmus és a szürke kéz a kézben járnak, és sosem mennek ki a divatból. Mindig lesznek, akiknek az egyszerűség, a letisztultság, a cicomátlanság jobban tetszik, mint a túldíszítettség és zsúfoltság. Szerencsére a lakberendezés bővelkedik a minimalista stílusjegyekben és ugyanolyan izgalmas rész ez, mint egy barokkos, vagy vintage stílus létrehozása. A minimál dizájn tehát nem véletlenül 2022 egyik legnépszerűbb törekvése a lakberendezésben.

2022-ben is hódít a minimalista stílus.

Ha a lakás berendezéséről van szó, az egyszerű színek mindig meghatározóak. A bézs, barna és a szolid szürke éppoly népszerű, mint a fehér és a fekete. Miért kedveljük ezeket a színeket ennyire? Mert a nők és a férfiak is tudnak azonosulni velük, s a gyerekszobák is megtervezhetőek a segédletükkel. Továbbá azért, mert nagyon barátságos, családias és otthonos hangulat teremthető ezekkel a természetközeli színekkel.

A bútorzat, a padlóburkolat és a falak színeinek harmonizálása fontos szempontok a lakberendezés alapjainak megtervezésekor. Ha nem vagyunk biztosak abban, milyen színek harmonizálnak egymással, inkább keressünk meg egy lakberendezési tanácsadót.

A szürke egy nagyon nagy sikerszín ebben az évben is. Szerencse, hogy az év színével a Veri Peri-vel tökéletes harmónia kialakítására képes. A halvány, pasztelles lila szín a lakásban mesés hangulatot ad, a mellé párosított színekkel viszont óvatosan kell bánni. A szürke szőnyeg az egyik legjobb választás hozzá, hiszen a lila és a szürke jól megférnek egymás mellett.

Lila színű tapéta csíkok, valamint egy szép szürke szőnyeg a padlón, meseszépek.

Szőnyeg
Szőnyeg

A szürke szőnyeg lehet bolyhos, hosszú szálú shaggy szőnyeg, vagy rövid szálú hagyományos szőnyeg, minden típusból kiváló minőségeket vásárolhatunk. A minőségi, vagy exclusive szőnyegek sokkal szebbek és tartósabbak, mint az olcsó szőnyegek.

Lássuk, melyik helyiségekbe milyen szőnyegeket tegyünk:

Nappali: nagyméretű szürke shaggy szőnyeg

Folyosó: rövid szálú nyírt szürke futószőnyeg

Hálószoba: szürke padlószőnyeg

Gyerekszoba: Disney mintás szürke gyerekszoba szőnyeg

Konyha: az étkezőasztal alá egy szürke szőnyeg 200×290 cm méretben növeli a komfortérzetet

Egy szürke puha szőnyeg a minimalista stílusban berendezett lakásban mindenhol kedves hangulatot áraszt. Minél vastagabb és puhább, annál nagyobb élmény rajta járni.

A minimalista stílus nem azt jelenti, hogy zord és rideg és teljesen üres. Ugyanolyan családias, idilli és békés lehet, maximális funkcionalitással és praktikussággal, mint bármelyi stílus.