Mit kell tudni a mini implantátumról?

A kivehető műfogsor implantátummal népszerű megoldás, ugyanis rögzítése viszonylag könnyű egy speciálisan kiképzett műfogsor és egy egyszerű műtéti beavatkozás által. Gyakorlatilag ennyiből áll az egész. A kivehető műfogsor implantátummal való rögzítése az Amerikai Egyesült Államokban került kifejlesztésre és már sok százezer embernek jelentett megoldást.

A mini implantátumokról itt tájékozódhat bővebben! Na, de mit is kell tudni a mini implantátumról? Ez egy kis méretű, biokompatibilis, titán ötvözetből készült csavar, amit a műtéti eljárás során helyeznek a csontba. Az implantátumokat egy apró fúróval előkészített nyíláson keresztül az állkapocsba csavarja az orvos. Nagyon gyakran ez az ínyen keresztül is megvalósítható ez, aminek köszönhetően nincs szükség komoly műtéti feltárásra. Az önmetsző implantátum rendkívül terhelhető, így a beültetés után szinte azonnal rácsatlakoztatható a fogsor. Az implantátum gömbfej segítségével csatlakozik a fogsorhoz. A fogsorban egy fémmel megerősített, speciális csatlakozó felületet alakítanak ki, amibe könnyedén belecsúsztatható a gömbfej.

A gömbfej és a fogsor között elhelyezkedő O-gyűrűk biztosítják a fogsor kellő rugalmasságát. A mini implantátumokkal történő fogsor rögzítés előnye, hogy könnyedén el lehet távolítani, például tisztítás céljából, illetve könnyedén vissza lehet helyezni. Mindössze egy mozdulat az egész. A műfogsor stabilan rögzül, illetve rugalmas marad. Na, de mennyire biztonságos ez a beavatkozás? Vannak-e veszélyek? A jó hír az, hogy mivel ez egy egyszerű rutinműtétnek számít, ezért nem kell attól tartani, hogy bármi balul sül el. A sikeres implantátum beültetések száma rendkívül magas. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, ezért a fájdalomtól sem kell tartani.