Mitől merülhet le egy teherautó akkumulátor?

Mint minden gépjárműnél, a teherautónak is szüksége van egy akkumulátorra a megfelelő működéséhez. A tavasz melegebb hőmérséklete valódi csemege lehet mind Önnek, mind a teherautó indító-töltő rendszerének is. Azonban ilyenkor is különös figyelmet érdemel az akkumulátor.

A teherautó akkumulátor könnyen lemerülhet és ez késéshez és lényeges anyagi kieséshez is vezetheti a tulajdonosát. A kellemesebb hőmérsékleti körülmények javíthatják az teherautó akkumulátor kapacitását, megkönnyítve a motor működését is, viszont növelik az akkumulátorok romlási folyamatát is. Ennek oka az, hogy a melegebb hőmérsékletek elősegítik a korróziót és ezáltal ólom-szulfát képződik a rácsokon és az elektródokon. Ez viszont akadályozhatja a töltést, végül az akkumulátor lemerüléséhez vagy akár meghibásodásához is vezethet. De ez nem az egyetlen fenyegető tényező a lemerüléssel kapcsolatban, hiszen az elektronikus eszközök is lemeríthetik a teherautó akkumulátort. Legyen szó TV-ről, mikrohullámú sütőről vagy laptop töltőről, amelyet túl sokáig hagyott működni, valódi kockázatot jelentenek az akkumulátor váratlan lemerülése és a költséges állásidő miatt.

Bárhogy is legyen a lemerült akkumulátor egy jel, hogy talán ideje lenne azt lecserélni. Nem lesz többé gondja a teherautó akkumulátorával, ha egy újra cseréli, ami megbízható és hosszú távon is a tökéletes áramellátást biztosítja a teherautójában. Forduljon az alkatreszek.hu webáruházhoz, ahol hatalmas választék várja a teherautó akkumulátor termékekből. Ráadásul most kedvező áron juthat hozzá, így megéri szétnéznie nálunk. Keresse fel ügyfélszolgálatunkat a weboldalunkon megtalálható elérhetőségeinken keresztül. Kedves és tapasztalt munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük