Térdízületi fájdalom okai és enyhítése

A térdízületi fájdalom rövid távon is kellemetlen, de hosszútávon nagyon komoly kihatással lehet a mindennapokra. Éppen ezért nagyon fontos gondoskodni a fájdalomcsillapításról. Ha korábban élvezettel mozgott és sportolt, azonban a fájdalom megálljt parancsolt, akkor ideje ezen változtatni.

Térdízületi fájdalom elsősorban a mozgás szabadságát veszi el az embertől, másodsorban a közérzetre is kihatással van. Idővel a közös kirándulások, focizások és mozgással járó programokból kimarad, aki állandó fájdalommal küzd. A térdízületi fájdalom rengeteg embert érint, időseket és fiatalokat egyaránt. Számos oka lehet a fájdalomnak, például nyáktömlő gyulladás, köszvény vagy akár komolyabb fizikai megterhelés. A betegségek mellett az életmódbeli tényezők is előidézhetik a fájdalmat, de akár nagy mértékben ronthatják is azt. A túlsúly komoly kihatással van a testre és főképp az ízületekre. Ráadásul a zsírszövet gyulladásos citokineket és hormonokat termel, mely a szervezetet folyamatos gyulladásban tartja. Az egészséges étkezés és mozgás nagyon sokat segíthet. Viszont a futással, ugrálással járó sportokat jobb hanyagolni.

A kellő mennyiségű folyadékfogyasztásra is ügyelni kell, ugyanis az ízületi porc jelentős részét víz alkotja. Az izmok és az ízületek megfelelő működéséhez rendkívül fontos a megfelelő hidratálás. Ezenkívül a fájdalomcsillapítására is szükség van. A Dolixir spray szigorú gyártástechnológiával készített termék, mely kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. Külsőleges alkalmazásának köszönhetően nem kell az étkezéshez kötni, bármikor használható a probléma forrásán. Ha szeretné megrendelni a terméket vagy bővebb információkra van szüksége, akkor látogasson el a dolixir.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük