Vessük bele magunkat a nyári grillszezonba!

Ha beköszönt a jó idő, akkor ideje elhagyni a négy falat és minél több időt odakint tölteni a szabadban. Érdemes ellenőrizni a grill felszerelésünk és ha szükséges beszerezni néhány hasznos kiegészítőt, ami megkönnyítheti a sütögetést. Ha minden megvan, akkor ideje meghívni a vendégeket és alágyújtani a grillnek.

Grill tartozékok segítségével nem csak a finom ízeket élvezhetjük, hanem praktikusan tudunk sütögetni és a grillt is alaposan le tudjuk takarítani a használatot követően. Az ínycsiklandó ételek és a könnyed sütögetés titka az apró részletekben rejlik. A grillezés egyik fő szabálya, hogy akkor kezdjük a sütést, amikor a brikett vagy a faszén nem lánggal ég, hanem parázslik. A parázs akkor kellőképpen forró, ha nagyjából 15 centiméteres magasságban felette tudjuk tartani pár másodpercig a kezünket, majd ezt követően félre kell kapnunk. A grillezés viszonylag gyorsan megy, azonban az előkészületekről sem szabad megfeledkezni, például a húsok bepácolásáról. A friss, szárított fűszerek minden étel ízét kihozzák.

A sóval viszont óvatosan kell bánni, kizárólag akkor szabad használni, amikor már elkészült az étel és levettük a grillről. Ha nem így teszünk és már a grillen sózunk, akkor kivonja a húsból a nedvességet, aminek következtében rágós, élvezhetetlen lesz. A grillezés királyai a húsok, azonban ennél sokkal változatosabb is lehet a sütögetés, ha zöldségek, gomba és grill sajt is kerül a rácsra. Ha igazán lelkiismeretes házigazdák szeretnénk lenni, akkor nem csak a főételről, hanem a desszertről is gondoskodnunk kell. Egy kis gyümölcsökkel felturbózott fagyi vagy desszert kiváló alternatíva, ráadásul nem is kell sokat ügyködni vele. A sütögetés végeztével pedig ne feledkezzünk el a grill alapos megtisztításáról, hogy legközelebb is egyszerűen tudjunk finomságokat készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük